facebook tracking

Praktik på Kundo

Så funkar det

Säg hej till Felicia

Hon pluggar till Internationell Säljare B2B på IHBusiness School och gjorde under hösten 2018 sin praktik/LIA hos oss på Kundo. Här berättar hon hur det är att göra praktik på Kundo. 

 

Det var häftig känsla att se när blev affär med en kund som jag hade bokat in förstamötet med. Jag har lärt mig så sjukt mycket!

Felicia Melander LIA-praktikant

— Jag hittade en jobbannons på LinkedIn där Kundo sökte säljare. Jag kollade hemsidan och tyckte det verkade som en trevlig arbetsplats och det intrycket förstärktes när jag träffade Emma, som är säljchef, på intervjun, berättar Felicia.

För Felicia var det viktigt att hitta ett ställe för sin LIA där hon fick bra koll och erfarenhet av en klassisk försäljningsprocess inom business-to-
business. Under hennes tid på Kundo var det det främst fokus på prospektering och mötesbokning på telefon, men hon följde även med kollegor på möten, deltog i kontraktsförhandlingar m.m.

— Jag har siktet inställt på en säljroll när jag pluggat klart, jag vill jobba med försäljning, så för mig var det viktigt att få jobba på riktigt med alla delar där, förklarar hon.

— Mina dagar på Kundo var ganska fria i upplägget, men vi hade tydliga mål som vi jobbade mot och vi körde många gemensamma aktiviteter. Till exempel hade vi ofta ringrace på måndagar då vi bokade ett rum och satte oss tillsammans och ringde så många samtal som möjligt. Det var mycket teamkänsla i arbetet.

Att komma in i arbetsuppgifterna och på arbetsplatsen var inga problem för Felicia:

— Jag fick så bra connection med alla kollegor direkt, och kände mig trygg, förklarar hon. 

— Det kändes som att man var anställd, och man var på samma nivå som alla andra. Även om man har olika roller, så blev jag mottagen som vilken kollega som helst.


— Jag blev ju bjuden på events innan jag ens hade börjat. Och så körde vi FIFA-turnering, spelade brädspel och pizzakvällar och sånt. Det var väldigt
generöst, fortsätter Felicia.

Men det var inte bara kollegorna som hon uppskattade, utan även resultatet av hennes arbete:

— Det var häftig känsla att se när blev affär med en kund som jag hade bokat in förstamötet med. Jag har lärt mig så sjukt mycket!
— Och jag älskar Kundos produkter nu också: jag brukar pitcha in dem till nära och kära! Min kille och familj kan allt om Kundos produkter nu, skrattar Felicia.

Hon passar på att skicka med ett tips till alla er studenter som letar efter en plats för er LIA nu.

— Var tydlig med vad du ska uppnå på din LIA-period. Så du inte svävar iväg på en annan roll än vad man faktiskt ska göra. Ta upp med den blivande LIA-handledaren om vad du vill och måste göra. Och håll utkik efter att det är ett ställe med bra företagskultur!

Med de orden tackar vi Felicia för hennes strålande insats hos oss, och välkomnar varmt dig som är nyfiken på en praktikplats hos oss! Se alla våra praktikplatser här: https://jobb.kundo.se/#section... 

Är du intresserad av praktik eller extrajobb men hittar ingen annons inom ditt område? Kontakta info@kundo.se om du har förslag på upplägg så tittar vi på vilka möjligheter som finns.

 

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor